fishing

koi

Etang de Moulin

Fredag den 19. april 2002 var det endnu engang tid, til at prøve kræfter med de franske karper. Om aftenen kl. 19 trillede vi på motorvejen mod Rødby og så skulle det ellers bare gå der ud af. Men allerede efter 100 km kørsel stoppede trafikken og vi sad i kø i 45 min. pga. af et mindre uheld. Da vi endeligt nåede færgen, blev vi mødt med 45 minutters ventetid og så var vi allerede 1,5 time efter tidsplanen. Vel ankommet til den tyske autobahn, begyndte det at regne kraftigt og således foregik de næste 12 timers kørsel med vinduesviskere på speed og langsom trafik.

Vi ankom til søen lørdag morgen ved 9. tiden, men der var noget galt. Her stod vi så, to meget trætte karpefiskere og lurede en smule over det lille vandhul på 0,5 hektar vi havde rejst 1100 km efter. Søen lå sku i et lækkert område, men at sidde en uge med 8 stænger i vandet i sådan et lille gadekær var sku ikke lige sagen. Havde man været ornitolog, så var det med sikkerhed det rigtige sted, for der var min. 117 ænder, blishøns og andre flyvende objekter i mosen.

Efter et mindre pitstop i den lokale boghandlen var vi atter på rette vej, med et væsentligt mere detaljeret kort. Michelin styrer på de store veje, men et områdekort ude på landet er guld værd.

Kl. 11 ankom vi til søen og startede med at gå en tur rundt og se på pladserne og snakke med de andre fiskere. Der var fanget enkelte fisk spredt over hele søen, så vi valgte en stor plads hvor vi kunne sprede os over et stort område af søen. Aftenen og natten forløb uden aktivitet og i løbet af søndag eftermiddag vendte vinden. Vinden blæste nu på langs af søen og endte i en lille snæver bugt. Luften var varmere end vandet, så vi valgte at flytte med vinden og fiske ind i bugten. Allerede søndag aften mistede Søren en rigtig god fisk, der desværre sled linen over. Resten af aftenen fik vi 2 små skællere på 600 og 800 gr., begge på 2x20 mm. musling boilies - sultne små fætre!! Kl. 3 om natten kørte Søren´s bidmelder igen og denne gang for fuld damp. Det var en fin spejler på 7 kilo der havde taget en 20 mm. scoopex langs egen bred. I nattens mulm og mørke fik vi taget billeder og så var det i posen igen.

Mandag skete der intet før kl. 16.20, hvor Søren igen havde fisk på pladsen langs egen bred. Først en fin spejler på 11,4 kg og kun 10 min. senere en smuk lang skælkarpe på 9,5 kg. Jesper blev noget lang i fjæset, da han endnu ikke havde haft så meget som et bip og karperne må have hørt hans bønner, for mens vi sad og fordøjede den meget aktivitet, kørte Jesper´s delkim i én ren tone. Tacklet lå på ca. 200 meter, så der var noget af et stykke hjem. At få en stor karpe hjem, i lige linie, fra 200 meters afstand er sjældent set. Så vi iførte os hurtigt løbende klip klapper og tonsede 100 meter til en nærliggende plads. Her kunne fisken udtrættes og landes sikkert uden 7 andre liner lige i nærheden. Det var en smuk spejler på 11,2 kg med smukke farver og et meget ungt udseende. 3 fisk over 9 kilo på kun 2 timer og så troede vi ellers, at fiskene ville komme i en lind strøm. Kl. 19.45 mens Søren jagtede de satans blishøns, der blev ved med at score hans velplacerede fodring, kørte hans delkim igen. Jesper lavede tilslaget og da Søren stod lige ud for fodringen kunne kan lige nå at se fisken vende i overfladen, inden han satte i 80 meter rask barfods ræs på tid. Vel ankommet til pladsen, med lungerne nede om knæende, kunne Søren lande en uhyggelig ulækker skæller på 5,1 kg. Fisken var voldsomt ramt af svamp og var ikke lige den man skød 20 billeder af.

 

Natten forløb uden aktivitet og vinden vendte igen. Nu troede vi endelig, at vi havde fundet fiskene men sådan skulle det ikke gå. Kl. 10.45 landede Jesper en utrolig smuk spejler på 14,6 kg og det var på stangen der lå længst væk fra bugten. På trods af at Jesper med denne fisk slog sin egen PR med 400 gram, valgte vi tirsdag kl. 18 at flytte plads. Nu samlede vi alle stænger i en halv cirkel ude omkring den markør der havde givet Jespers to fine fisk. Tirsdag, onsdag og torsdag så vi kun fisk springe langt ude og det var sådan set det eneste ophidsende de 48 timer. I mangel på bedre satte Jesper gang i matchfiskeriet og på få timer landede han 5 fine skælkarper op til 2 kg. Søren eksperimenterede med nye agn og endte med at fiske med 3 Maoam frugtkarameller over en begrænset hamp fodring. Kan man lokke børn med slik, kan man vel også lokke karper!!

Torsdag aften blev det hele for meget og med kun en nat mere flyttede vi igen plads. Denne gang pakkede vi hele lortet sammen og flytte 1000 meter så vi havde vinden lige i bolden. Da tacklerne var i vandet, var Søren lige ved købmanden og handle 2 kg. grillkød til 2 mand. Engangsgrillen blev startet og så var der ellers dømt ædeflip. Kl. 2.15 kørte Sørens bidmelder endelig igen og med udspilede maver landende vi turens sidste karpe, en spejler på 11,7 kg. Endnu en fisk taget i pålandsvind, så det viser sig jo bare, at det kan betale sig at være mobil og skifte plads når karperne også gør det.

Fredag var det store pakkedag og vi forlod søen kl. 13.30. Én times kørsel senere og kun 10 km. inde i Tyskland stoppede trafikken og der sad vi så og lugtede af fiskeslim i 5 stive timer. Rastepladen 20 km. før Basel kan i øvrigt varmt anbefales, hvis man er ude efter en gang Jäger-Schnitzel med fritter. Vi scorede opskriften, så dem der ikke lige kommer forbi Basel kan se opskriften nederst på siden :-)

I den uge vi var ved søen blev der bl.a. landet en græsser på 20 kg. samt flere gode spejl over 15 kilo.

 

Jäger-Schnitzel

30 g Margarine, 4 Schnitzel, Salz, Pfeffer, 1 Dose Champignons, 1 Glas Silberzwiebeln, 1 Glas Tomatenpaprika, 2 EL süße Sahne 30 g Margarine erhitzen und 4 mit Salz und Pfeffer bestreute Schnitzel in dem heißen Fett auf jeder Seite 3 bis 4 Min. braten, herausnehmen und auf vorgewärmter Platte im Backofen bei 75° warm halten.

1 Dose geschnittene Champignons, 1 Glas Silberzwiebeln, 1 Glas Tomatenparika abtropfen und im Schnitzelfett verrühren und heiß werden lassen. 2 EL süße Sahne zum Gemüse zugeben und mit Salz und Pfeffer abschmecken. Die Schnitzel auf Teller legen und das Gemüse über den Schnitzeln verteilen.

Tilbage til "artikler".