Velkommen to carp.dk

 

August 2012

Henover sommeren er jeg blevet mere og mere fortrolig med flyderingen. Det er faktisk et hyggeligt redskab, hvis altså vejret er med. Det er blevet til nogle mindre ørreder samt en del musikål.

Flyder_1.jpg

Koi, maj 2012

Efter nogle år undervejs er min ydmyg koidam ved at være kørende. De 13.000 liter er som gin og de 10 små koi er friske og ikke mindst sultne. Teknikken bag består af en Ultrasive II, Ultrabead 60 samt 50 liter moving Kaldness. Dammen er løftet 60 cm over jorden og er på det dybeste 2,05 meter. Fiskene kan svømme 4,5 meter på langs og i snit 2 meter på tværs.

De 10 koi er alle 2-4 år gamle. Største fisk nu her er 41 cm. 8 japanske og 2 af anden etnisk herkomst end japansk.

Hele dammen er støbt og opbygget i beton. Senere hen har den fået glasfiber. Er mega projekt med det der glasfiber, det havde været 100 gange nemmere at smide en EPDM dug i istedet. Finish er klart federe med glasfiber, men det er altså et STORT arbejde!!! 

Store gedder, maj 2012

Lars Søfort har haft et forrygende geddefiskeri denne vinter. Det er blevet til mange gode mellemfisk og også en del omkring de 10 kilo. Her ses Lars med en flot 10+ fra marts 2012.

LDG107.jpg 

Flydering og frisk vind, april 2012 

I ren og skær kådhed købte jeg forleden en flydering eller et ”flyde V” om man vil. Uden de store undersøgelser faldt valget på en Pool 12 som så ret lækker ud og kort tid efter stod jeg på kysten i frisk vind og gloede på de ufatteligt små svømmerfødder og de ret store bølger.

Jeg havde naturligvis anskaffet mig en redningsvest og udruster til tænderne gled jeg ud i bølgerne med en kammerat som havde befundet sig i nøjagtigt samme kådhed nogle dage forinden.

For at gøre en lang historie kort, så var det noget lort. Jeg gir kutteren én chance mere og ellers kan du købe den billigt!! På et tidspunkt gik jeg hel kold af at padle som en and på speed, så jeg hoppede ud og stod nu sikkert på bunden og kunne strække ryggen og hvile stængerne. Kastede 10 kast op i vinden og fik en fin havørred på 42 cm. Dejligt med lidt action, men det hjalp ikke meget på den samlede oplevelse.

Jeg testede lidt driftsikkerhed på det lave vand og trods ihærdige forsøg må det anses umuligt at kæntre eller på anden måde falde ud af sådan et fartøj.

Måske jeg er blevet for gammel til sådan noget fis 

Flydering_1.JPG 

Stemning på kysten, april 2012

I weekenden havde jeg mulighed for 2 hurtige morgenture på kysten. Jeg lagde ud på Klint, men hverken så eller mærkede fisk. Vejret var super, en svag vind fra nord/vest men desværre også piv koldt.

Klint_1.jpg

Dagen efter rykkede jeg ind i bugten og fiskede det lave vand grundigt igennem. Håbet var at solen dagen forinden havde varmet bugtens vand bare en smule op. Her så jeg 3 havørreder som sprang eller rullede i overfladen. Desværre udeblev hugget. Fiskene gik meget langt inde og dem jeg så har ikke svømmet på mere end 50-60 cm vand.

Nyrup Bugt_3.jpg

Lidt sølv fra kysten, april 2012

Efter lang tids fravær fra fiskeriet fik jeg igen vovet mig ud her i påsken. Den første time på kysten viste ingen tegn på liv og jeg var så småt begyndt at tænke på at forlade den råkolde kyst uden fisk. Til mit held springer en fin fisk ca. 100 meter til højre fra hvor jeg står. Jeg haler blinket ind i lyntempo og vader så langt mod højre, så jeg med sikkerhed kan nå stedet hvor fisken sprang. Mit 21 grams blink lander perfekt og jeg når dårligt at få gang i blinket før fisken hugger hårdt og kontant. Efter en spændende fight kan jeg strandlande en fin fisk på 60 cm og 2,25 kg.

DSC00159.JPG

Få dage efter var jeg igen på kysten med min kammerat Jesper, som stort set aldrig har sat fodspor nær saltvand før. Hans udvalg af kystagn var også yderst sparsomt, men det skal ikke forhindre manden i at give mig baghjul med 2 fine fisk omkring målet inden for den første halve time!! 

Lysten tilbage, september 2010

Efter nogle års fravær fra karpefiskeriet har lysten meldt sig lidt igen. Det er blevet til enkelt tur med nogle fine fisk på land. Men gud hvor har jeg ikke savnet alt pakkeriet, slæberiet, forberedelserne og omstændigheden… Jeg tror jeg starter roligt for ikke at gå lynkold igen!

Jeg havde min søn Jonas med på 5 år. Det var en fed oplevelse for ham at sove i bivvy og det gjorde det naturligvis ikke mindre spændende at vi landede 4 karper mellem 4 og knap 8 kg. 

DSC_8068_1.JPG

 

Jesper var også med efter flere års pause. Han nappede denne fine "two toner" på 7,75 kg.

DSC_8075.JPG

For begges vedkommende var agnen 8-10 år gamle Nash boilies. Lidt imponerende at de stadig fanger og lidt skræmmende at tænke på mængden af konserveringsmidler.....