fishing

koi

Glasfiber koidam

 

Forbrug til 33 m2 overflade (13.000 liter vand):

 
35 m2 450 gr. glasfiber
60 kg Polyester
Hærder (min. 2% af 60 kg)
5 liter Acetone
15 kg. Top Coat
Hærder (min. 2% af 15 kg)
Sandpapir korn 80
Sandpapir korn 150
En masse 100 mm pensler, der kasseres efter brug.
En masse klude.
 

Fremgangsmåde:

 
Det er klart en fordel at være 2 mand!
 
Dag 1. Primer
Først males hele betondammen med Polyester, 10% Styren samt 2% hærder. Husk at betongen skal være 100% tør inden du går i gang.
 
Dag 2. Glasfiberlægning
Inden du går i gang aftørres alle flader med Acetone. Er der meget primer (hærdet Polyester) så slibes der let inden aftørring med Acetone.
 
Først males med Polyester med 2% hærder. Herefter ligges glasfibermåtten udover det malede område og man maler igen på måtten for at mætte denne. Når man ikke længere kan se de hvide fibre er måtten mættet. Sørg for at få alle luftbobler ud. Overlap med min. 5 cm mellem måtterne, gerne mere.
 
Bland aldrig mere en ca. 2 kg polyester af gangen da det vil størkne inden du får det brugt. Bland op så du har til ca. den måtte du har klippet til næste stykke osv.
 
Når Polyester er hærdet op men helst inden for 6 timer males hele dammen med polyester for at fylde evt. helligdage ud. Hvis dette gøres efter mere end 6 timers hærdning skal det hele tørres af i Acetone inden. Har man råd og tid kan man ligge endnu et lag glasfiber, men det bør ikke være nødvendigt.
 
Rørindgange og bunddræn bør altid sikres med ekstra lag glasfiber for at øge styrken.
 
Dag 3. Slibning, Top Coat
Hele dammen slibes ned med korn 80 og aftørres med Acetone. Det males med Top Coat inkl. 2% hærder. Man skal ikke sparer på Top Coat´en. Det er tungt og tyktflydende så man bliver lidt øm i skellettet.
 
Dag 4. Slibning, Top Coat
Hele dammen slibes ned med korn 80 og aftørres med Acetone. Det males med Top Coat inkl. 2% hærder. Man skal ikke sparer på Top Coat´en.
 
Dag 5. Sidste letslibning, gennemgang af overflade og vandpåfyldning
Den sorte Top Coat slibes let med korn 150. Man sikre at alle spidse glastråde er væk. Hele dammen gennemgås visuelt for helligdage etc., og fejl rettes.
 
Hurra!
 
Vand på!
 
God fornøjelse!
 
Last Updated on Tuesday, 23 August 2011 10:31